MUUD SEOTUD TEGEVUSED

KOGUME LOOMAAIALE KÕRVITSAID

Enne vaheaega kogusime taaskord loomaaiale kõrvitsaid.

Kõige suuremad nunnud tassisid kohale Emma ja Kaspar Viirpalu, 5.c klassist.

Kõige rohkem kõrvitsaid tõi aga 6.e klassi õpilane Gertu Juhansoo.

2022-2023 õppeaasta

Õppereis tublimatele

22.mail käsid 3.kooliastme tublimad olümpiaadidel osalenud õpilased preemiareisil Lahemaal. Külastati M;uuksi linnamäge, roniti Pikanõmme vaatetorni, matkati rabas ja metsas, imetleti Majakivi-nimelist hiidrahnu, tutvuti Hara allveelaevade baasiga, nähti mandri-Eesti põhjapoolseimat tippu Purekkaril ja imetleti kunsti Viinistul. Kose gümnaasiumis tehti õpilastele ekskursioon ja pakuti koolitoitu. Ekskursiooni juhtis Meri Heinsalu, korraldada aitasid ka Koit Luus ja Kersti Ojassalu. Pildid tegi 9a klassi õpilane Nele Lainevool.

Viimsi Kool on liitunud projektiga Vahetund, mille eesmärk on tuua kooli vanad head mängud, mis ei hõlma endas jooksmist, kuid on liikuvad ja omavahelist suhtlust vajavad – kummikeks ja footbag. Et vahendid jõuaksid Viimsi kooli vahetunde rikastama, on võimalik kõigil huvilistel annetada: https://vahetund.ee/viimsi-kool/ .

KÜLAS kirjanik Kairi Look

Kas te teate, miks leemuripoeg Ville sääred teeb?

Või seda, et Ludvig on lutikas ja elab lennujaamas?

Kas te teate, kes on salapärane roheliste vuntsidega härra Klaas?

Või, kas Piia Präänikule meeldivad rohkem meepräänikud või šokolaadipräänikud?

Kes jätab seinale lillasid jälgi?

Mida sõnasööbik sööb?

Just nii palju erinevaid küsimusi oli meil täna kirjanik Kairi Lookile esitada. Emakeele nädala raames kohtusid kirjanikuga kõik meie algklasside õpilased. Saime teada, et Kairile meeldivad väga kommid, kirjutab hariliku pliiatsiga ja tal on palju märkmikke kuhu teeb raamatute jaoks märkmeid. Õppisime selgeks kolm sõna, mis nii eesti kui hollandi keeles on täpselt ühesugused. Need on seep, kraan ja kroonlühter. Kuulsime, et kirjanikuks ei saagi kuskil õppida aga et saada kirjanikuks tuleb palju lugeda ja hakata algul kirjutama lühikesi jutte ja siis juba raamatuid. Kohtumise lõpuks hääletasime veel, milline võiks olla kevadel ilmuva jutukogu pealkiri – meie laste lemmik oli „Kilu disko“.

Aitäh toreda kohtumise eest ja soovime kõigile põnevaid lugemisi!

EMAKEELEPÄEV

Emakeelepäeval toimus Viimsi Koolis Harjumaa internetipõhise kõnevõistluse lõppvoor teemal

“Kas siis selle maa keel

laulu tuules ei või

taevani tõustes üles

igavikku omale otsida?” (Kristjan Jaak Peterson)

Eelvoorus osales 26 kõnelejat kolmest koolist: Laagri, Järveküla ja Viimsi koolist.

Eelvoorusid hindasid Viimsi Gümnaasiumi õpilased: Rebeka Järve, Kadri Allas, Kertu Aljas ja Tannar Tomingas.

Lõppvooru žüriis oli Viimsi Püha Jaakobi Kiriku õpetaja Mikk Leedjärv, Viimsi Riigigümnaasiumi õpetaja Kirsi Rannaste ja lapsevanem Piret Simmo.

Kohtumine JAANUS VAIKSOOGA

Lähenemas on emakeelepäev ja sel puhul on tore tutvuda omamaise kirjandusega. Meil oli külas kirjanik Jaanus Vaiksoo, kes kohtus 5A, 6E ja 6S klassi õpilastega kooli raamatukogus.

Saime kuulda, kust tuli mõte hakata raamatuid kirjutama, seda et sündmuste paigaks võib olla konkreetne koht aga tegelased mõtleb kirjanik ikka ise välja. Autor luges ette paar vahvat luuletust onu Heinost aga pikemalt kuulsime raamatutest King nr.39, King nr.40 ja King nr.41. Huvi on tekitatud. Kõigil soovijail oli võimalus küsida ka raamatusse autogramm.

Aitäh toreda kohtumise eest!

KIRJANDUSMÄNG Randvere Koolis

9. märtsil, toimus Randvere Koolis 3.-4. klasside Kirjandusmängu Viimsi valla voor. Kokku osales 14 võistkonda kõikidest valla koolidest. Viimsi Kool oli esindatud seitsme võistkonnaga. Me olime tublid ja tõime koju esimese ja teise koha.

Võidukasse 3F klassi võistkonda kuulusid Stella, Jasper ja Herman. Teise koha väärilised olid 4A/B klassi võistkonda kuulunud Kertu, Eliise ja Miina Mathilda!

MÄLUMÄNGU meistrivõistlused

Neljapäeval, 2. veebruaril 2023 toimus Eesti koolinoorte meistrivõistlused mälumängus piirkonnavoor. Viimsi Kooli esindasid piirkonnavoorus: Olaf Leon De Bondt (9.a), Gerret Dikker (9.a), Robert Lillevars (9.a), Kaia Helena Harjo (9.d), Gisela Brigita Kangur (9.d), Henri Kuresoo (9.d), Getter Liis Saar (9.d), Elis Kiviloo (8.h), Karolin Takk (8.h), Marta Tüür (8.h), Lisanna Sarap (8.h), Karl Tammerand (9.a), Kristofer Käsk (9.a), Mathias Tuulik (9.a), Aaron Siimon (9.a), Aleksei Beljajev (8.b), Tristan Tobias Kõrkjas (8.b), Markus Siilo (8.b) ja Sten Markus Sirel (8.b).

KÜLAS Nadia Garfunkel

Rootsi EdTech ettevõte Imagi (esindaja Nadia Garfunkel) käis õpilastele tutvustamas oma keskkonda, mille abil on võimalik piksel-kunsti programmeerida. Tegemist on lihtsa viisiga, kuidas alustada programmeerimisega ning saada esmane eduelamus.

Õpilastele külastus väga meeldis!

HEATEO konkursi tulemused:

Aitan Eestit Mudilased (lasteaialapsed):

AITAN EESTIT MUDILASED 2022 auhinna üllatuse võitis loosiga: Mõmmi rühm/Põlva LA Pihlapuu*

Eripreemiad: Mesimummide rühm Väätsa Lasteaed Paikäpp

Särakrõllide rühm Nõo Lasteaed Krõll

Karlssoni rühm Tallinna Lasteaed Pallipõnn

Kurepesa rühm Sipa-Laukna Lasteaed

Liblikate rühm Elva Lasteaed Murumuna

Tallinna Lasteaed Õunakese rühmad

Lõvikutsikate rühm Tallinna Kadaka Lasteaed

Aitan Eestit Lapsed (1.-6. klass):

AITAN EESTIT LAPSED 2022 võitja: 2.c klass Tallinna Mustamäe Gümnaasium

Eripreemiad: 6.a Tartu Kivilinna Kool

6.b Loo Keskkool

4.a Loksa Gümnaasium

5.d Tallinna Mustamäe Gümnaasium

EELK Tartu Maarja koguduse pühapäevakool

3.klassi poisid Kuressaare Luce Kool

1.-6.klass Valga Jaanikese Kool

4-6U Pärnu Tammsaare kool

Kati Tuulis ja 2.g klass Saku gümnaasium

5.b Tartu Annelinna Gümnaasium

5.a Tallinna Mustjõe Gümnaasium

Aitan Eestit Noored (7.-12. klass): 

AITAN EESTIT NOORED 2022 võitja: 7.b Nõo Põhikool

Eripreemiad: 8.b Tamsalu Gümnaasium

9.kl tüdrukud Kurtna Kool

9.kl Vastseliina Gümnaasium

7.-9.klass Valga Jaanikese Kool

9.a Kuressaare Nooruse kool

Tunnustus aktiivse osaluse eest: 

Tallinna Lasteaed Õunake

Kohtla-Järve Lasteaed Tuhkatriinu

Tallinna Lasteaed Pallipõnn

Põlva Lasteaed Pihlapuu

Kohtla-Järve Lasteaed Rukkilill

Tallinna Kuristiku Lasteaed

Valga Jaanikese Kool

Türi Ühisgümnaasium

Ambla-Aravete Kool

Viimsi Kool 

Suur-suur tänu kõigile osalejatele, õpetajatele ja kasvatajatele! 

* AITAN EESTIT MUDILASED kategoorias loosisime välja üllatusauhinna. Kõik osalejad olid väga tublid ja kedagi eraldi välja tuua ei olnud võimalik! 

Osalesime Terevisiooni 12.jaanuari saates, kus lühidalt mõnest heateost ka rääkida saime. Saatelõiku saab vaadata err.ee (alates 17 minutist, k 7:12). 

Kokku laekus üle 120 klassi või rühma heateo kirjelduse. Osad neist olid saadetud terve kooli või lasteaia poolt, seega pigem on see number suurem.  

  • Lasteaia ja 1.-6.klassi vanuserühma osalusaktiivsus oli enam-vähem sama suur, moodustades ligi 86% kõigist heategudest. 7.-12.klasside osalus oli väiksem. 
  • Teemade kaupa võib välja tuua jagunemise järgnevalt: loomade-lindude heaks (33%), eakate või hooldekodude heaks (37%) või ka (vähi)haigete laste (13%) heaks. Ülejäänud väiksem osa olid muudel teemadel või eristusid personaalsema lähenemise või millegi muu poolest. 
  • Jagame välja kolme kategooria tunnustused: Aitan Eestit Mudilased, Aitan Eestit Lapsed, Aitan Eestit Noored ning eritunnustused. 
  • Kõik osalejad saavad meilt tänudiplomid. 

Aasta 2022 oli pühendatud raamatukogudele.

Koostöös Haabneeme Kooli ja Viimsi raamatukogudega korraldasime õpilastele Kirjandusliku liikumismängu. Oma koolis oli õpilastel vaja lahendada kaks kirjanduslikku ja üks sportlik ülesanne. Sõnarägastikust tuli üles leida eesti kirjanikke ja lahendada anagrammid. Sportlikuks ülesandeks oli slaalom raamatukogu riiulite vahel. Edasi liikusime Viimsi raamatukokku, kus õpilastel tuli meeskonnaga teha pääsuke. Parimatele võistkondadele jagati auhindu ning andsime teatepulga edasi liikumisaastale.

https://viimsikooliramsik.wordpress.com/…/raamatukogud…/

Osaleme HEATEO konkursil

Aitan Eestit MTÜ korraldab heategude konkursi lasteaedades ja koolides üle Eesti. Kutsume lapsi ja noori üles märkama enda ümber abivajadust ja tegema heateo.Heategu võib olla suunatud mõne konkreetse isiku või organisatsiooni heaks, noorte või eakate heaks, konkreetses elupaigas või avalikus ruumis, looduse ja loomade heaks, enda klassi, kooli või mõne koolikaaslase või koolitöötaja heaks. Anname vabad käed valikul, millist vabaühendust või isikut aidata. Heategu ei pea tingimata olema suunatud raha kogumisele. Oluline on märgata abivajajaid, suhteid, vaimset või füüsilist ruumi meie ümber ja mõelda, kuidas oleks võimalik midagi paremaks muuta. Juhul, kui juba on alustatud mõne heategevusega, võib sama teo ka meie konkursil üles anda. 

Jõulukaardid erinevatele hooldekodudele

3 b klassi jõulukaardid vanadekodule

5e ja 6a Abipakid Viljandi kodututele loomadele

2 d klass- annetus loomade varjupaigale

5g klass – Pesaleidja kassitoa külastus ja annetus konservipeo korraldamiseks

5a klass heategu:

Piparkookide küpsetamine

Müügitegevus müügiplatsil

ukrainlastele tehtud kingipakk koos rahakassaga, kuhu klassiga kuu aja jooksul kogusime raha. Kingipaki sees on mõned õppemängud ja ja kommikarbid.

Viimsi Koolis toimus heategevuslik jõululaat, kus 1.-5. klassi õpilased müüsid head ja paremat Viimsi invalaste toetuseks

Kokkuvõte MINA AITAN

4b klass BALBINOS

4.b klass külastas 2. novembril Balbiino jäätisetööstust ja muuseumi. Õpilased said tutvuda videote vahendusel jäätise tootmise ja turustamisega, maitsta pehmet külmutamata jäätist ning degusteerida ohtralt ka oma lemmikuid ja uusi jäätisesorte. Jäätist oleks saanud süüa lõputult, kui õpetaja poleks sellele piiri pannud. Muuseumis sai uurida Eesti esimesi onu Eskimo (Evald Rooma) jäätisemasinaid, saada teada peaaegu kõike jäätise tootmise ajaloost nii maailmas kui Eestis. Jäätise ajaloo sein andis põneva ülevaate alates maailma esimese jäätise valmistamisest kuni Eesti viimaste jäätisetrendideni välja. Iga õpilane jättis muuseumi seinale oma külaskäigu meenutuseks ka oma nimega jäätisepulga.

INSPIRATSIOONIPÄEV

28. novembril oli Viimsi Koolil juba traditsiooniks saanud projektipäev, mille eesmärk on autonoomsust hindava ja ennastjuhtiva õppija kujunemine. Suunata õppijaid infot otsima, tööd planeerima ja järeldusi tegema.

Kui õpilased lahendasid kodus aineüleseid ja üldpädevusi hõlmavaid õpiülesandeid, siis õpetajatele toimus õppekava arenduse teemaline inspiratsioonipäev. Nimelt 2024/2025 õppeaastast hakkab kehtima uus riiklik õppekava ning Haridus- ja Teadusministeeriumist käisid muudatusi tutvustamas üldhariduse valdkonna juht Annika Räim, üldhariduse valdkonna nõunik Merlin Linde ja üldhariduse valdkonna peaekspert Hele Liiv-Tellmann.

Novembris on Daily koolisööklates Keskkonnakuu

Keskkonnakuul keskendume toidu raiskamise vähendamisele.

Keskkonnakuu raames toimuvad järgmised tegevused:

Videoloengud
Olete oodatud osalema videoloengutes. Loengud toimuvad Teamsis. Palume teil loengutele eelnevalt registreerida aadressil https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=uZnZYAtye0y0SZkQAjplVt1ujBouYuVJrzNukV-YljhUMjNEUktXNE9RM1RFUDFIRDBDV0tGN0pYNi4u&web=1&wdLOR=cEFB26E6B-3A7C-4D1E-A57C-726B44B26142…

10.11 kell 10.00 Karin Kanamäe Taimne Teisipäev „Toidu mõju keskkonnale ja tervisele“ loeng on mõeldud 5-8 klass
15.11 kell 10.00 Evelin Piirsalu SEI Tallinn „Toit ja keskkond.“ loeng on mõeldud 5-8 klass
17.11 kell 14.00 Tagli Pitsi TAI „Kuidas ja kus kasvab tervislik toit, miks on ka keskkonnale parem kohalik toit, mahetoit“ 4-7 klass
23.11 kell 10:00 Marilin Eessalu Eesti Roheline Liikumine “Miks ja kuidas vähem toitu raisata?” loeng on mõeldud 8-11 klass
24.11 kell 10.00 Elen Peetsmann Mahekeskus „Miks eelistada mahetoitu?!“. 6-11 klass

Konkurss Tuleviku Koolitoit
Mida sööme tulevikukoolis?
Pange pead kokku ja tulge appi!
Kutsu oma sõbrad kaasa ja aidake meil leida vastus küsimusele, milline võiks olla koolitoit aastal 2030.
Mis retseptid ja toidud menüüsse lisaksite? Mida võiks praeguse koolilõuna juures parandada?
Kus ja kuidas kooli lõunavahetunnid üldse toimuma hakkavad? Võimalusi on palju, mõelge koos, mis on parim!
Lisage kuni 2-minutiline videoklipp oma ideest facebook.com/tulevikukoolitoit
või saatke video link aadressile konkurss@daily.ee, 25. novembrini. Osaleda võivad kõik koolid, 1.-12. klassini, klassi kaupa või ka üksi. Novembri lõpuks enim hääli kogunud idee võidab!

DAILY koolisööklad võtavad kõiki teie ideid arvesse ja PROTO AVASTUSTEHAS kutsub enim hääli saanud võistlustöö autoriks olnud klassi Avastustehasesse külla! Auhind kehtib tervele klassile.

Vähendame koos toidu raiskamist

Igal aastal visatakse koolisööklates kokku ära hinnanguliselt 1000 tonni toitu ehk 50 autokoormatäit valmistoitu, mis läheb kahjuks raisku.

14.11-18.11 Toidujäätmete kaalumine koolides
Kaalume kõikides koolides iga päev kui palju toitu ära visatakse. Selgitame koolide vahel välja millises koolis raisatakse kõige vähem toitu.

Iga päev kirjutame kooli sööklas olevale plakatile, kui palju toitu kilodes visati ära terves koolis ja kui palju ühe õpilase kohta. Loodame, et läbi selle paneme õpilased mõtlema toiduraiskamise peale. Me kõik saame anda oma panuse, et vähendada toidu raiskamist.

Hea meel, et eelmisel aastal vähenes kampaania ajal õpilaste taldrikutelt ära visatava toidu osakaal 20%.

KÜLALISED HORVAATIAST|

10.-13.oktoobril külastavad meie kooli Erasmus+ projekti raames kolleegid Horvaatiast Osnovna škola Zmijavci koolist. Kaks horvaatia õpetajat Ivana ja Alma töövarjutavad meie õpetajaid ning annavad igal päeval 2 tundi 8.b klassile.

Koostöö antud kooliga algas juba eelmisel sügisel, kui Viimsi Kooli neli õpetajad neil Horvaatias külas käisid. Oktoobri koolivaheajal on taaskord viis Viimsi Kooli õpetajat minemas samasse Horvaatia kooli töövarjutamise õpirändele tutvumaks nende kooli igapäevatööga ning tooma kaasa uusi õpetamise meetodeid.

Kogume kõrvitsaid

Mitmendat aastat kogus ka Viimsi Kool Tallinna loomaaia asukatele kõrvitsaid. Kõige rohkem kõrvitsaid tõi 5.E klass (14 kõrvitsat). Kõige suuremate kõrvitsate toojateks olid: Loree Koort 3.D klassist, Maria-Liisa Kose 4.C klassist ja Kristabella Gorelova 3.C klassist.

Täname kõiki, kes panustasid Tallinna loomaaia loomade heaoluks! Aitäh Mari- Liis Rahumets!

12.09. 2022 külastas Viimsi Kooli Mehhiko 🇲🇽 noorte ja noorsootöötajate delegatsioon Guanajuato osariigist.

Külalised võttis vastu õppekorraldusjuht Liisi Leppik, kes rääkis Eesti koolisüsteemist ja tutvustas Viimsi Kooli. Kohtumise korraldasid kultuuri- ja noortevahetusi koordineeriv MTÜ EstYes ja Viimsi valla haridus- ja noorsootöö peaspetsialist Kadi Bruus.

2021-2022 õppeaasta

Külas Ukraina suursaadik

12. aprillil külastas Viimsi Kooli Ukraina suursaadik Marjana Betsa, kes kohtus kooli ja vallavalitsuse esindajatega ning koolis õppivate Ukraina lastega. Siirast heameelt tundis suursaadik selle üle, et Viimsi koolides ei esine rahvuspõhiseid konflikte ja venekeelsetest kodudest pärit lapsed toetavad Ukraina lapsi

ÜLEMAAILMNE VEEPÄEV

Mis on maailma veepäev?

Ülemaailmne veekaitse päev toimub alates 1992.aastast. 

Seda tähistatakse   igal aastal 22. märtsil

Veepäeva eesmärk on suunata tähelepanu magevee tähtsusele ja propageerida magevee ressursside säästvat majandamist.

Maailma veepäev on päev, mis rõhutab vajadust tagada universaalne juurdepääs ohutule ja puhtale veele ning nõuetekohasele sanitaar- ja hügieenirajatistele.

Samuti toetab päev mageveevarude säästvat majandamist ja jäätmete vähendamist vees. Maailma veepäeva koordineerib UN-Water, mis töötab kõikides magevee küsimustes.

UN-Water on asutustevaheline organisatsioon, mis koordineerib teisi ÜRO üksusi ja teisi rahvusvahelisi organisatsioone erinevate valitsuste ja partneritega.

Üle 30 ÜRO organisatsiooni tegelevad vee- ja kanalisatsiooniküsimustega, mis viitavad vee tähtsusele maailmas tänapäeval.

Tegevused:

e6a klass tegi paarides läbi viktoriini paberkandjal. Õpilased arutasid omavahel, mis võiksid olla õiged vastused. Siis vaatasime Veepuhastusjaama videot.

Lõpuks tehti kordamiseks Kahooti, et vaadata. palju infot meelde jäi.

Videofilmide vaatamine, arutelu ja Kahoot 9c klassis

 7a ja 7e laboris . Setitamine ja nõrutamine , filtreerimine ja aurustamine, et saaks soola kätte. Mida kõike saab teha veega. Ja loomulikult arutelu- miks on oluline puhas vesi

7G klassi õpilase Mia Jakobsoni debüütlühifilm linastus PÖFFil!

Mia võttis kevadel osa koolinoorte stsenaariumite konkursist ja sai ühena neljast stipendiumi saajast võimaluse ka oma filmi näidata Pimedate Ööde Festivalil.

Film nimega „Muri“ linastus JustFilmi #noorfilmitegija – s.o kooliõpilaste poolt tehtud filmide programmis ja on detsembrikuu jooksul järelvaadatav PÖFFi kodulehel. https://justfilm.ee/film/noorfilmitegija-1/

Film on filmitud oktoobris 2021 Viimsis.https://justfilm.ee/film/noorfilmitegija-1/?fbclid=IwAR2wY4crHnBw_3Sq6bAiqUH3RiBAPQixRysMEha63q8UsvKivRYY-s8bb8k

5.C klassi õpilane Hugo Palumäe Pimedate Ööde Filmifestivali Just Filmi lastežüriis

Pimedate Ööde Filmifestivali Just Filmi lastežürii kuuest liikmest üks on Viimsi kooli 5.C klassi õpilane Hugo Palumäe. Hugo sattus sellesse vahvasse seltskonda õppetöö käigus tehtud tööga, sest ta valis eesti keele tunnis oma lisaülesandeks kandideerimise Just filmi žüriisse. Selleks oli vaja kirjutada lugu kahest filmist. Suur oli rõõm, kui selgus, et Hugo osutus valituks. https://justfilm.ee/zhyriid/

Kooli sünnipäev

Täna, 22. 0ktooberil tervitasid õpilasi hommikul kooli maskotid. Soovide seinale saavad kõik jätta oma õnnesoovid ja lood koolist. Avatud on kooli sünnipäeva fotosein ja omapoolse kingituse teeb 8. klassi õpilane Mihkel Liiver, kes tutvustab täna kolmele esimesele klassile käsipalli!

BuildIT Tallinna Tehnikaülikoolis

13.-14. oktoober 2021

Built 2021 on Tallinna Tehnikaülikooli iga-aastane tudengite poolt korraldatav rahvusvaheline suurüritus, mis koosneb konverentsipäevast ja võistluspäevast.

Konverentsi peateemaks oli „Akustika“ võistluspäeval toimus mitmeid traditsioonilisi võistlusi nagu pabersild, ehitusvillak ja müüriladumine

Üritus oli mõeldud põhiliselt tudengitele, kuid osaleda võisid ka põhikoolide- gümnaasiumite õpilased

Viimsi Kooli esindasid 9c klassi õpilased Katta- Triin Koos ja Daaniel  Senkel kes pälvisid

Astlanda Marble Run Challenge võistlusel  Põhikoolide ja Gümnaasiumide  auhinna

Lisaks oli Daaniel parim Merko noodi meister gümnaasiumide- põhikoolide arvestuses

BuildIT 2021 Võistluspäeva tulemused

VÄÄRTUSTAME RAHVATRADITSIOONE

Selgunud on mardipäeva joonistusvõistluse tulemused!1.koht: Tuule, 2.B klass2.koht: Nimetu töö 3.koht: Diana – klass puudub Eripreemiad: Emma, 4.D klass ja Liora, 2.D klass

10. novembril tähistame mardipäeva! Aatriumi seinal on avatud mardipäeva joonistusvõistlus ja algklassid jooksevad klassiastmepõhiselt marti. Õpilasesindus valmistas mardipäevast esitluse.

https://viimsi.edu.ee/mardipaev-2021/

Novembris on Daily koolisööklates Keskkonnakuu.

Keskkonnakuul keskendume toidu raiskamise vähendamisele.

Keskkonnakuu raames toimuvad koolides järgmised tegevused:

Videoloengud

Olete oodatud osalema videoloengutes. Loengud toimuvad Zoomis ja saadame enne loengut teile vaatamiseks vajaliku lingi. Loengut saate vaadata näiteks terve klassiga koos.

18.11 kell 10.00 TAI Tagli Pitsi loeng „Kuidas ja kus kasvab tervislik toit, miks on ka keskkonnale parem kohalik toit, mahetoit“ Sihtrühm 4-7 klass

17.11 kell 11.00 SEI Tallinn Evelin Piirsalu  „Toit ja keskkond.“ Sihtrühm 4-7 klass

10.11 kell 10.00 Mahekeskus Elen Peetsmann „Miks eelistada mahetoitu?!“ sihtrühm 6-11 klass

Konkurss Tuleviku Koolitoit

Mida sööme tulevikukoolis?

Pange pead kokku ja tulge appi!

Kutsu oma sõbrad kaasa ja aidake meil leida vastus küsimusele, milline võiks olla koolitoit aastal 2025.

Mis retseptid ja toidud menüüsse lisaksite? Mida võiks praeguse koolilõuna juures parandada?

Kus ja kuidas kooli lõunavahetunnid üldse toimuma hakkavad? Võimalusi on palju, mõelge koos, mis on parim!

Lisage kuni 2-minutiline videoklipp oma ideest (vajadusel õpetaja abiga) facebook.com/tulevikukoolitoit

või saatke video link aadressile konkurss@daily.ee, 25. novembrini. Osaleda võivad kõik koolid, 1.-12. klassini, klassi kaupa või ka üksi. Novembri lõpuks enim hääli kogunud idee võidab!

DAILY koolisööklad võtavad kõiki teie ideid arvesse ja PROTO AVASTUSTEHAS kutsub enim hääli saanud võistlustöö autoriks olnud klassi Avastustehasesse külla! 

Vähendame koos toidu raiskamist

Igal aastal visatakse koolisööklates kokku ära hinnanguliselt 1000 tonni toitu ehk 50 autokoormatäit valmistoitu, mis läheb kahjuks raisku.

8.11-12.11 Toidujäätmete kaalumine koolides

Kaalume kõikides koolides iga päev kui palju toitu ära visatakse. Selgitame koolide vahel välja millises koolis raisatakse kõige vähem toitu.

Iga päev kirjutame kooli sööklas olevale plakatile kui palju toitu kilodes visati ära terves koolis ja kui palju ühe õpilase kohta. Loodame, et läbi selle paneme õpilased mõtlema toiduraiskamise peale. Me kõik saame anda oma panuse, et vähendada toidu raiskamist.

Hommikusöögikampaania

Alates 4. oktoobrist on Daily koolisööklas hommikusöögikampaania – hommikupudru sööja saab iga pudru eest templi. Templeid peab koguma 4tk, mitte viis, ning viiendana saab valida, kas soovitakse tasuta putru või smuutit. Daily koolisöökla teenindajad aitavad vajadusel selgitusega ning jagavad ka templikaarte.

Õpetajate päev

Täna oli Viimsi Koolis eriline päev – õpilased õpetasid ja õpetajad õppisid!

🎁 Õpetajate päeva puhul tervitas kooli saabuvaid õpilasi juhtkonnaks kehastunud õpilasesindus. Meie juhtkond ei jäänud aga loorberitele puhkama ning esimeste tundide ajal käisid nad õpetajatele head õpetajate päeva soovimas kauni Viimsi Kooli tassiga!

💡 2.-3. tunni ajal said õpetajad täita oma vaimset tassi uute teadmistega erinevates töötubades, mida korraldasid meie oma kooli andekad õpetajad – võitluskunstid (Kerli Hansen), nahatöö (Martin Kuum), pilates ja hatha jooga (Eva Pettinen), robootika (haridustehnoloog), sudokud (Monika Paurson), traadist järjehoidjad (Anna-Marie Vara), ujumine (Bruno Nopponen), koroona mäng (Meri Heinsalu) ja mõttelinnu lennutamise ABC (Gertrud Blaubrük).

Samal ajal proovisid õpetaja ametis kätt meie vaprad 9. klasside õpilased. Loodame, et ehk inspreerib see Eesti haridusmaastikule järelkasvu!

🎉 Meeleolukal aktusel esinesid õpetajatele 9. klassi õpilased, tähistasime tööjuubeleid ning pidasime maha ühe Rooside Sõja. Päeva lõpetas põnev ekskursioon vanalinnas taaskord meie oma õpetaja Heimar Vaarendi põhjatute teadmistega!

Muusikapäev

Soovime kõigile meeleolukat muusikapäeva!

Selle auks on Viimsi Kooli mitmekülgselt andekad õpetajad toonud teieni humoorika muusikalise tervituse: https://youtu.be/vXo4bo7q-zU

KOGUME KÕRVITSAID

Juba homsest kogume ühiselt loomaaiale kõrvitsaid! Tunnustus ootab kõige enam kõrvitsaid toonud klassi ja kõige suurema nunnu kasvatanud õpilast/kooli töötajat.

EUROOPA KEELTEPÄEV

Esmaspäeval tähistati Viimsi Koolis Euroopa keeltepäeva võistlusmänguga „Mitut keelt osatakse meie koolis?“. Lisaks kõlavad koolimajas tuttavaks saanud koolikella asemel tervitused erinevates Euroopa keeltes. Õpilased võivad võistlusmängust osa võtta kogu klassiga, moodustada võistkondi või osaleda individuaalselt. Ülesandeks on välja selgitada, kui mitmes keeles suudetakse koolimajas (õpilased, õpetajad, köögitädid) öelda lauset “Ma oskan eesti keelt.” („Ma oskan vene keelt.“ „Ma oskan hispaania keelt.“ jne) Enim keeli kokku kogunud klass või võistkond on võitja. Oluline on märkida iga lause taha ka koolipere liikme nimi, kes lauset antud keeles öelda või kirjutada oskas. (Täpsemad juhised õpetajatele ja lastele töölehel, mille saadame välja reedeks).Tublimate võistlejate kogutud laused pannakse kooliperele uudistamiseks aula ustele välja.

2020- 2021 õppeaasta:

Teadmiskeskus Collegium Eruditionis

korraldas Viimsi Haridusaasta 2021 raames Viimsi valla koolide ANIMAFILMIDE KONKURSI. Konkursile ootasime 3. maiks nii algajate kui ka kogenud filmitegijate töid. Osaleda võis nii individuaalselt kui ka meeskonnaga. Konkursi tähtajaks laekus kokku 19 eriilmelist animatsiooni noortelt animaatoritelt.

Konkursi žürii töö ei olnud lihtne, et välja valida laekunud filmide hulgast kolm parimat, aga õnneks said nad peale pikka kaalumist oma tööga hakkama. Selle aasta tulemused on järgmised:

I koht Rasmus Vainio „Poes“ – tugev lugu ja karakter, head tehnilised lahendused.

II koht Berit Mere, Pirzanat Chopalajeva, Emma Eltmaa „Aita kui märkad“ – väga ilmekad plastiliinikarakterid ja selge moraaliga lugu.

III koht Helene Toots – väga sooja emotsiooniga lugu, julged mängulised lahendused.

Eriauhinnad:

  • Viimsi Kooli 1.f klass – kollektiivse töö eriauhind
  • Jako Silm – stiilipuhta karakteriloome eriauhind
  • Risto Ilumets – tehnilise pealehakkamise eriauhind

Žürii kiidab kõiki osalejaid suure südamega tehtud animatsioonide eest! Animafilmide konkursi korraldamist toetas Viimsi vald.

HARJUMAA 8.KLASSIDE VIRTUAALNE TEEMAPÄEV

13.05.2021 toimus Harjumaa 8. klasside virtuaalne teemapäev. Teemapäeva korraldaja oli Saue Gümnaasium, osales 29 võistkonda ja teemaks oli INDIA. Peale traditsioonilist loengut toimus viktoriin Kahoot keskkonnas.

Viktoriin oli väga tasavägine. Viktoriini kõige nõrgemaks kohaks oli interneti kiiruse erinevused koolides. Kõigile küsimustele vastas õigesti Tabasalu 8 E võistkond, kes saavutasid ka I koha. II kohale tulid kõik need võistkonnad, kellel oli üks eksimus: SAKU 8A, Aruküla , Nissi Põhikool, Aruküla 8A, Kostivere Kool ja  Viimsi Kooli 8C  võistkond (koosseisus: Mark Berting, Grete Eller, Grete Keskel, juhendaja Kersti Ojassalu).

Viimsi Kooli esindasid veel:   

  • 8A kooseisus Marii- Heleen Tamm, Olivia-Liis Klassen, Liselle Palts   
  • 8D koosseisus  Johanna Gertrud Jõenurm, Kadri Reisner, Loreta Sult  
  • 8E koosseisus Agnes Madrus,  Artemi Nikolajev, Torm Helde   
  • 8F koosseisus Märt Keerdo,  Siim Keerdo, Valter Tammemäe  
  • 8B koosseisus: Martina-Liisa Sillaste, Markus Mandre, Martin Uik   

JOONISTUSVÕISTLUSE TULEMUSED

Aprillis kuulutas Õpilasesindus välja looduse ja tervise teemalise joonistusvõistluse, kuhu oodati töid 1.-4. klassi õpilastelt.

Konkurss kestis 26.04 – 7.05.

Nädalavahetusel valis Õpilasesindus välja võitjad:

  • I koht Grete Aule 2.a
  • II koht Greta Madeleine Gnannt 4.a
  • III koht Siim Sander Ruusmaa 4.a ja Martin Ruusmaa 2.d
  • IV koht Helle Tamm 3.d
  • V koht Emil Vassiljev 4.d

Laekus palju toredaid ning väga loominguliseid töid. Kõige rohkem oli osalejaid 1.d, 2.a, 3.d ja 4.a klassist. Palju õnne kõigile võitjatele! 

https://viimsi.edu.ee/joonistusvoistluse-tulemused/?fbclid=IwAR3K8tHh3rSIyeRt7LwRkB5Ip_HexadcrM8mDewatCmcZBgzonbNpu2dlsg

KODUKOKKAMISE MAITSVAD TULEMUSED

29. märts kuni 8. aprill toimus Õpilasesinduse korraldatud Kodukokkamise üleskutse. Tähistasime nii lihavõtteid kui ka tervisekuud.

Parimad tööd ja tulemused leiad siit https://viimsi.edu.ee/kodukokkamise-maitsvad-tulemused/

LIHAVÕTTEKOKKAMINE

29. märtsist 8. aprillini ootame kõiki kodus kokkama ja jagama pilte oma tehtud toitudest.
Lihavõtete ajal tehakse traditsiooniliselt näiteks erinevaid kohupiimatoite ja värvitakse mune, oodatud on ka kõik muud loomingulised ja tervislikud lähenemised lihavõtteroogadele. Valminud töödest tehakse kooli kanalites galerii ja silmapaistvamatele on ÕE poolt ka väiksed magusad preemiad.
Pilt lisa kommentaarina TERA kausta https://viimsi.ope.ee/tera/2101-opilasesinduse-uritused/60851LI

JOONISTUSPÄEV “KESKKONNASÕBRALIK AUTO”

Selgunud tänavused Harjumaa 2.-4.kl poiste joonistuspäeva “KESKKONNASÕBRALIK AUTO” auhindade saajad.

Viimsi Koolist osalenud õpilastest autasustatakse teistest klassidest Karl Müür, Klaus Ingmar Ojasaar; kolmandatest klassidest Samuel Muuk-Adrat, Taavet Võõsa ja neljandatest klassidest Edwin Ros Geller.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3330937733673790&id=106841769416752

Eesti toidu nädal koolisööklas

Loodusmaalide näitus kooli raamatukogus- autor Eliise Lepp 9d klass

Selleks, et nädal saaks positiivsete mõtete ja tunnetega lõpetatud, jagab KiVa meeskond teile mõtteid, kuidas klassis sõbrapäeva tähistada.

TARTU RAHU AASTAPÄEVA NÄITUS

Viimsi Kooli aatriumis on I- III klasside õpilaste kunstinäitus “Talvine Eestimaa”, mis pühendatud Tartu Rahu aastapäevale

HELKURIPUU sai täiendust

Näitus UUS MEREMAA lummavad maastikud

GIF-KONKURSS “PANEME KAARDID ELAMA JA LIIKUMA” 

Kolmapäeval, 18. novembril 2020 toimus GIS päev! GIS-päeva raames toimus konkurss, kus õpilased said vanu kaarte GIF-piltidena liikuma panna“Paneme kaardid elama ja liikuma”,

Võistlusest võtsid osa ka võtsid osa meie kooli 7.A ja 7.B klassi õpilased õpetaja Anna-Marie Vara juhendamisel http://www.gispaev.ee/2020-2/gif-voistlus/

7.B klassi õpilaste Mikk Mikael Grepp, Rasmus Altmäe ja Nikita Zaitsev tööd valiti kodulehel valikgaleriisse: https://www.haridus.nlib.ee/gis-konkursi-tulemused 

KOGUME LOOMAAIALE KÕRVITSAID!

14. – 16. september kogume loomaaiale kõrvitsaid kooli peasissekäigu juures! Auhind ootab:

  • kõige enam kõrvitsaid toonud klassi
  • kõige suurema kõrvitsa kasvatanud õpilast ja kooli töötajat

Linnalooduse fotokonkurss METSIK LINN 2020 (lapsed ja noored)

Palju õnne Liselle Palts 7a klass!

“Vaata kuhu astud!”
I koht lapsed ja noored
Tallinna vanalinnas jalutamas.

“Koduaias”
III koht lapsed ja noored
Koduaia külaline.

Vabariigi aastapäev Maarjamäel

5e, 5s ja 4s käisid vabariigi aastapäeva puhul Maarjamäel. Tutvuti Maarjamäe lossi ja memoriaalidega. Suur tänu meile giidiks olnud Andrus Kalvetile!

Veebruar on raamatuga sõbraks saamise kuu!

Pimekohting raamatuga ootab lugejaid

Sass Henno loeng

“Asjad, millest täiskasvanud rääkida ei julge” toius 14.01 2020. Loengust: http://www.henno.ee/loeng/

Tartu rahu tähistamine

Seoses Tartu rahulepingu 100 aastapäevaga esines neljapäeval, 30, jaanuaril 2020. 5.- 9. klassi õpilastele endine Viimsi kooli õpilane, juba mitmeid raamatuid välja andnud noor ajaloolane Ranno Sõnum. Aitäh, Ranno!

Diplomaatiline konverents Viimsi Koolis

Jaanuaris toimub Viimsi Koolis 8. ja 9. klassidele diplomaatline konverents kus seitsme riigi (Brasiilia, USA, Kanada, Rumeenia, Austria, Rootsi ja Jaapan) suursaadikud ja saatkondade esindajad räägivad enda riigist, poliitikast jms. Konverentsi avab presidendi kantselei majandusnõunik hr Heido Vitsur. Tervitama tuleb ka välisminister hr. Urmas Reinsalu. Õpilastel on võimalus saadikutele ette valmistada neid huvitavad küsimused ning esinejad on avatud diskussiooniks. Konverents korraldas arendusjuht Kirke Kobi koostöös MTÜ-ga Diplomatic Relations Project ( http://www.viimsi.edu.ee/)

Teemapäev II

Harjumaa 8. klasside II teemapäev toimus 14.01.2020 Laulasmaa Koolis. Seekordseks teemaks oli „Ohtlikud ilmastikunähtused ja ilmateenistuse hoiatused“ ning lektoriks Taimi Paljak.
Traditsiooniliselt järgnes loengule viktoriin, kus osales 46 võistkonda. Viimsi Kooli I võistkond (8.a klass) koosseisus Marie Mirtel Tedremäe, Marleen Vesilind ja Jakob Orav saavutasid oma punktisummaga 5. tulemuse, jäädes esikohale alla vaid 2,5 punktiga. Kooli esindasid veel Liisa-Lotta Kaldma (8.b), Anna-Liisa Saar ( 8.b), Emma Ney (8.b), Rebeka Järve (8.b), Sten Sergejev (8.a) ja Maria-Leena Oja (8.a). Õpilasi juhendas Kersti Ojassalu.

Jõulukingitus kodutute loomade varjupaigale

7 c kassi õpilased otsustasid loobuda loosipakkidest. selle asemel tegid kõik õpilased kingituse kodutute loomade varjupaiga kassidele

7 c klassi kingitus vanadekodule

7 c klassi õpialsed kõpsetasid 12.12. piparkooke. Meie TÖFF eesmärk on heategevus. Küpsetatud piparkoogid viisime kohalikku vanadekodusse.

Heategevuslik jõululaat

4.-6.detsember täitis aatriumi soojade südame ja maitsvate küpsetistega päkapikud! Toimus traditsiooniline heategevuslik jõululaat MTÜ Viimsi Invaühingu laste toetuseks.Kodanikupäev koolis

Kodanikupäeval, 26. novembril käis koolis külas TÜ IT-õiguse doktorant, firma Proud Engineers tegevjuht Laura Kask, kes rääkis üheksandikele teemal “Kas järgmine riigiametnik on robot?”, samuti e-riigist ja e-kodanik olemisest. Tundus üllatav, et e-Eesti on vanem kui praegused üheksandikud. Saime teada, et Eesti e-riik on maailmas eeskujuks, kuna 99% teenustest on elektroonses kanalis ning 44% valijatest kasutab i-valimisi (täpsem termin kui e-valimised). Tänu elektroonsele allkirjale säästab iga tööealine elanik aastas 5 tööpäeva. Enne kui uuele ilmakodanikule nimi pannakse, saab ta endale koos unikaalse isikukoodiga e-identiteedi, mis käib temaga kaasas terve elu. Aulatunnist jäi kõlama mõte, et kuigi e-teenused on pidevas arengus ja paljudes kohtades on juba võimalik kasutada tehisintellekti ehk kratti, ei ole inimene siiski täielikult robotiga asendatav. Loeng oli hariv ja vajalik, kuna praegused noored on need, kes saavad tarbida e-teenuseid ning e-Eestit edasi arendada.

Teemapäev I

Traditsiooniline Harjumaa 8. klasside teemapäev toimus 1. novembril 2019 . a. Viimsi Koolis.
Sellel korral oli lektoriks TLÜ õppejõud geograaf Sirje Siska ja teemaks „Brasiilia“. Õpilased kuulasid huvitavat ettekannet Brasiilia eriilmelisest loodusest . Loengut ilmestasid kaunid fotod ja videoklipid.
Traditsiooniliselt järgnes loengus kuuldu ja nähtu põhjal viktoriin, kus õpilased võisid kasutada oma märkmeid.
Seekordsel teemapäeval osaleid õpilased järgmistest koolidest : Aruküla Phikool, Keila Kool Kiili Gümnaasium, Kose Gümnaasium, Kuusalu Keskkool, Loksa Gümnaasium, Nissi Põhikool, Oru Põhikool , Püünsi Kool , Saku Gümnaasium ,Saue Gümnaasium, Tabasalu Ühisgümnaasium , Viimsi Kool ja Ääsmäe Põhikool.
Võistkondi oli kokku 27, sest suured koolid võisid teemapäevale saata mitu võistkonda. Tasavägise võistluse võitis Püünsi Kool, järgnesid Tabasalu Gümnaasiumi 2 ja 3 võistkond ( II koha jagamine ) ning Saku Gümnaasiumi 1 võistkond ( III koht)
Viimsi Kooli esindasid järgmised õpilased:
Sten Sergejev 8a
Emma Ney 8b
Rebeka Järve 8b
Maria Leena Oja 8a
Marleen Vesilind 8a
Marie Mirtel Tedremäe 8a
Artur Alõmov8b
Anna-Liisa Saar 8b
Liisa- Lotte Kaldma 8b

Käimas on Salliv Kool rahastatud projekt “Toetame üksteist”, mille eesmärk on suurendada empaatiavõimet ja teineteisemõistmist, näha kaugemale oma tavapärasest keskkonnast ja raamidest ning üksteist toetada. Projekt sai stradipaugu oktoobris, kui õpilased külastasid Heleni koolis pimedate jalgpalli ning viisid seda ka oma koolis väikese näidismänguna läbi.
Tegevused jätkusid eile, kui Hilariuse Kooli külastasid kolm Viimsi Kooli viienda klassi õpilast, praktikant Saksamaalt ning projekti koordineerija Viimsi Koolist. Külalised tähistasid koos Hilariuse Kooli Õpilastega Martini- ja isadepäeva, vaatasid meie kooli noorte esituses nukuetendust “Püha Martin”, külastasid tunnetustuba ning mängisid ja vestlesid 4.-6.liitklassiga. Suur tänu sooja vastuvõtu eest, Hilariuse kool ja Natali Hanni! Järgmiseks on plaanis Hilariuse Kooli õpilastel külastada Viimsi Kooli.
#toetameüksteist

Kaitseliidu külastus

Õpilastele meeldis ja nad ei olnud. Kaitseliidust varem teadlikud. Kõigile jagati ka tutvustav voldik Kaitseliidu kohta. Oktoobri lõpus käisid õpilased tutvumas Kaitseliidu ja nende tegemistega. Sõideti maastikul kastiautoga ja tutvuti relvadega. Sooja saamiseks tehti kätekõverdusi ja õpiti rivis olemist ning pöördeid ja vabalt ning valvel olemise erinevusi. Tehti katelokis süüa. Tutvustati kaitseliiduga ühinemise võimalusi. Tüdrukutel ja poistel on võimalus liituda Noorkotstage või Kodutütardega.

Programmeerimise päev

Kolmapäeval, 16. oktoobril 2019 toimus Tabasalu Ühisgümnaasiumis Harjumaa 2.-3. klasside 4-liikmelistele võistkondele programmeerimise päev. Viimsi Kooli esindas meeskond koosseisus Rasmus Laanemaa 2.c (juhendaja Tanel Lindlo), Ako Sander Lüsi 2.g (juhendaja Kristin Muul), Robin Enno Rand 3.b (juhendaja Taimi Pärnpuu) ja Kevin-Oskar Kivimäe 3.a (juhendaja Tea Reinberk).

OSALEME Kohvipuru projektis  2019 – 2020

Projekti kestvus 1.10- 20.12.2019 (jõulude ja uusaasta kohvipuru saab ära viia 2-3 jaanuar 2020

1 kg kohvipurust saab toota 250 liitrit biogaasi

1 tonnist kohvipurust saab toota 500 kilovatttundi elektrit

Eelmisel aastal toimunud kohviringluse pilootprojekti käigus koguti Eestis 4,4 tonni kohvijäätmeid, millest toodetud energiaga kaeti SOS Lasteküla viie  majapidamise energiavajadus üheks kuuks. Käesoleval aastal toetatakse Haiba Lastekodu.

Viimsis koguti 10 päevaga 100 kg kohvipuru, millest toodeti 2500 liitrit biogaasi.

Eesmärk on kohvipuru kogumine muuta jätkusuutlikuks projektiks

Kohvipuru aktsioonist saab osa võtta igaüks. Kohvipuru võib koguda mistahes käepärast olevasse anumasse. Kord nädalas tuleks see kooli tuua/kogumikasti. Kohvipuru viiakse ära 1x kahe nädala jooksul. Koolis tuleb kokku leppida, et kohvipuru kotte ei viiks ära lepinguline prügiteenuse pakkuja.

Kogutakse ainult kohvipuru (ilma kohvifiltrita). Kohvipaksu võib tuua ka juhul kui see on pisut hallitama läinud. Hallitus ei sega elektri tootmist.

Kohvipuru võib koguda kilekotiga vooderdatud prügikasti. NB! Kohvipuru on raske, mistõttu on soovitatav kilokott välja tõsta, kui sellest on täitunud 1/3. Kilekott tuleb kokku siduda tõsta prügikasti kõrvale, kuni see ära viiakse (1X 2 nädala jooksul).

Küsimuste korral pöörduda aadressil tere@taruviimsi.com

Iga inimese panus loeb. Seda näitavad ka arvutused. Kui kohvisõber joob kolme kuu jooksul päevas kaks tassi kohvi, siis teeb see kokku 184 tassi. Sellest kogusest kasutatud kohvipurust toodetud rohelise energiaga saaks lamp põleda 368 tundi ehk rohkem kui 15 ööpäeva. Või saaks selle energiaga teha umbes 184 smuutit või laadida 184 korda telefoni. Televiisorit võiks vaadata ligikaudu 6 ööpäeva või teha arvutis tööd 18 tundi.

Meie eesmärk on muuta projekt jätkusuutlikuks ja miks mitte järgmisel aastal saaks kõtta Viimsi Rannarahva pansionaati või õppe- ja lasteasutusi.

Rohkem infot: https:lering.ee 7.1. Biogaas ja biometaan/Elering

2018- 2019 tegevused

3.-4.klasside “Plastist vabaks” võistluse võitja 3.d klass, palju õnne! Täname meie sponsorit Kuulsaali uhke auhinna eest!

  • 19. aprillil KÕIK LIIKUMA- KAASA PRÜGIKOTT!                             MAT-INF tudengiselts korraldab “Prügimatka”, kus kutsutakse üles veetma ühte mõnusat kevadpäeva looduses matkates. Kevade tulekuga sulab lume alt välja palju talvel maha visatud prügi, mis jääb tihti metsa alla vedelema. Siit tulebki ürituse eripära – kõigil prügimatkal osalejatel on kaasas kilekotike, kuhu korjata ettejääv maas vedelev prügi. Eesmärk on sütitada inimestes harjumus linnas või looduses jalutades korjata üles praht ja visata see lähimasse prügikasti, mitte ükskõikselt mööda jalutada järjekordsest maas vedelevast krõpsupakist. Samuti oodatakse kõiki tegema oma päevast toredaid pilte ning jagama neid sotsiaalmeedias #Prügimatk2019 alt või teha postitusi meie Facebooki ürituse alt! Keskkonnanädalal on ka Instagram, kus kajastame tublide kogukondade osalust.Infot leiab:
    https://www.facebook.com/events/310506586284880/
    https://www.facebook.com/events/487520565115904/
    Näitame ühiskonnale, et hoolime meie loodusest!

Kaks päeva enne üle-eestilist prügimatka tegi 9e klass koos õpetaja Meri Heinsaluga oma matka juba ära. Matkati mööda klindialust terviserada Laidoneri parki, sealt mööda Pargi teed vana õunaaiani ja turniti mööda kunagist suusahüppemäge üles. Seejärel jätkati matka mööda kaldapealset kuni Vimkani. 
Tee peal õpiti tundma ka kevadist loodust.

  • 6a ,  6 b ja 6c  klassi loosuõpetuse õuesõppetund  ühendatud “ Prügimatka” päevaga  

    1. aprill on üleriigiline “Prügimatka”, päev, mille eesmärgiks on korjata ettejääv maas vedelev prügi. 6a ja 6 b klassi otsustas , et 18. aprillil  loodusõpetuse tunni raames   ühendatakse kaks projekti:

     „Märka kevadet Laidoneri pargis“- fenoloogiliste   vaatluste teostamine   

     „Prügimatk“ , kus  õuesõppe tunni vältel klindialusel terviserajal ja Laidoneri pargis märgatud prügi kokkukorjamine

    Õpilasi juhendasid Karin Keert , Mare Pent  ja Kersti Ojassalu

  • Sajad tuhanded noored avaldasid reedel üle kogu maailma meelt kliimamuutuste vastu ja panid sellega alguse üleilmsele õpilaste kliimaprotestile, millega ärgitatakse poliitikuid kliimamuutusega tegelema. Nende seas ka 9g õpilased
  • 15. aprillil 2019 külastas 8.f klass Eesti Pandipakendit, kus osaleti keskkonnatunnis ja saadi teadmisi, kuidas töötab Eesti pandisüsteem. Tagatisraha ehk pandiga koormatud pakendid võivad olla kas klaasist, plastist või metallist ning iga pakend on märgistatud erinevalt. Õpilastele näidati, kuidas 7 plastpudelits saab toota ühe jalgpallisärgi ning kuidas tehakse plastpudeli toorikust õige suurusega plastpudel. Lõpetuseks said kõik oma silmaga näha, kuidas käib käitlemisjaamas sorteerimine, etikettide eemaldamine ja klaasi purustamine. Õppekäigu organiseeris õpetaja Karin Keert

    Film TÕDE JA ÕIGUS”

  • 14. märtsil vaatasid kõik 9.  klassid Viimsi Kinos sajandi suurfilmi “Tõde ja õigus”- Filmis käsitletavad teemad on inimlikul tasandil universaalsed ja haakuvad kooli õppekavaga .
  • GEOGRAAFIA TEEMAPÄEV LOKSA GÜMNAASIUMIS

6. märtsil 2019 toimus Loksa Gümnaasiumis järjekordne Harjumaa 8. klasside geograafia teemapäev. Seekord oli teemaks TERAVMÄED ja lektoriks Tõnu Martma. Traditsiooniliselt järgnes ettekandele viktoriin, kus õpilastel tuli vastata loengus kuuldu põhjal 12 küsimusele. Võistlus oli tasavägine. Võitjaks osutusid meie kooli 8.d klassi õpilased Karl Kukk, Vanessa-Lotta Mäsak ja Märt Rikken. Viimsi Kooli esindasid veel 8.a klassi võistkond koosseisus Miia Maria Pinnonen, Trinity Talas ja Vincent Paul, 8.c klassi võistkond koosseisus Lotte Puusepp, Gloria Veskimeister ja Marleen Kanne ning 8.e Eva-Riin Järve, Jakob Laubre ja Joonas Aaron Raieste. Õpilasi juhendasid Karin Keert ja Kersti Ojassalu.

  • NÄITUS TERE, MAA!

    Keskkonnainvesteeringute Keskuse abil on Tartu Observatooriumi teadlased kokku pannud näituse tutvustamaks ökoloogilise tasakaalu olulisust läbi kaasaegse kosmosetehnoloogia rakenduse – satelliitkaugseire. Näitus asub raamatukogu ees. Näituse postrite alusel lahendatakse  töölehti.20190107_143807

  • Jaanuarikuus on võimalik kooliraamatukogus vaadata fotonäitust “Urban dogs – Tallinna koerad”

    Fotograaf Meeli Küttim portreteerib koeri igapäevase linnamaastiku keskel.
    „Fotosari keskendub inimese parimatele sõpradele nii linnades kui ka maakohtades. Tallinna koerte portreed erinevais linnaosades, kus kulgevad nende igapäevased jalutuskäigud ja tegemised, väljendavad läbi oma ilmete peaaegu inimlikke emotsioone,“ räägib autor Meeli Küttim.

    näitus

    Pandipakendi taaskasutus

    Kuni 22.veebruarini käib meie koolis taara kogumise võistlus 1.-4.klassidele, mida korraldab Viimsi Kooli õpilasesindus (edaspidi ÕE). 

    Võistlus käib kahes arvestuses:

      1.-2. klassi PARIM TAARAKOGUJA KLASS

      3.-4. klassi PARIM TAARAKOGUJA KLASS

    Arvestuse võitja klass saab ÕE poolt korraldatava klassiõhtu. ÕE liikmed korraldavad meelelahutusliku programmi ja pakuvad maitsvaid suupisteid. 

    Võistluse eesmärk on tutvustada noortele, et taara kogumine on loodusele kasulik. Lisaks saadakse nii kätte pakendile lisatud taaskasutusse suunamise kulud, mille oled pakendatud kaupa ostes juba tasunud.

    Klasside tegevuskava:

    1. Klassi õpilased koguvad taarat.
    2. Õpilased viivad taara pandipakendi automaati.
    3. Õpilased toovad saadud tšeki õpetajale.
    4. Õpetaja kirjutab peale klassi numbri ning toob tšeki ÕE asepresident Meriliis Kivimägile.
    5. Suurima summa kogunud klassid võidavad klassiõhtu kogu klassiastmes kogutud taara väärtuses.31
  • 8f ja 9f klassi kingitus loomade varjupaigale

8f ja 9f klass loobusid sellel aastal klassisisesest loosipakkide tegemisest ja otsustasid selle asemel teha kingituse Paljassaares asuva kodutute loomade varjupaiga loomadele. 20190111_112142

  • Füüsika-keemiaviktoriin “Välk ja pauk.                                                 Reedel, 30. novembril toimus Saku Gümnaasiumis Harjumaa koolide 8.-9. kl keemia-füüsikaviktoriin “Välk ja pauk”. Viimsi Kooli esindas viktoriinil meeskond koosseisus Laura Sofie Tohver 9.c, Jan Rain Laansalu 9.h, Meribel Kõster 9.h ja Stiven Lille 9.f. Õpilasi juhendasid Ingrid Rõigas, Mare Pent ja Peeter Sipelgas.
  • Kolmapäeval, 28. novembril 2018 toimus Viimsi Koolis üleriigilise koolinoorte mälumängumeistrivõistluste piirkonnavoor, kus mõõtu võtsid nii Harjumaa kui ka Tallinna õpilased. Harjumaa põhikoolide arvestuses saavutas III koha 8.e klassi meeskond koosseises Eva-Riin Järve, Joonas Aaron Raieste, Kaur-Erik Lüüs ja Jakob Laubre. V koha saavutas 9.e klassi meeskond koosseisus Elisa Tamm, Gerlin Pihlak, Rain Rähni ja Oliver Ojang. Viimsi Kooli esindasid veel 8.c klassi meeskond koosseisus Lotte Puusepp, Patrik Tamm, Gert Krimm, Gloria Veskimeister, 8.a klassi meeskond koosseisus Miia Maria Pinnonen, Oona Linda Prohhorov, Elise-Lota Lao ja Vincent Paul, 9.c klassi meeskond kooseisus Laura Sofie Tohver, Lisett Järv, Elisabeth Valt ja Karl Laine ning 9.f klassi duo Oskar Jõgi ja Emma Lotta Lõhmus. Meeskondi juhendasid õpetajad Kersti Ojassalu ja Peeter Sipelgas.
  •  
  • 28.novembril osalesid kõik üheksandad klassid Rakvere Politseimuuseumi poolt läbi viidud töötoas “Kohtueelse uurimise labor”. Osalejad said aimu kuidas võetakse sõrmejälgi ning said ka ise vastavaid töövahendeid proovida. Sai uurida millised jäljed on jätnud veri, värv, ketšup ja muud ained ning tuvastada vere jäljed.
    Lahkamise töötoas sai uurida lähemalt südant ja silma ehitust. Põnevust pakkuv kahetunnine praktikum toetas bioloogia kursuse anatoomia osa õppimist. Suur aitäh muuseumile. Kõiki huvilisi kutsub muuseum aastaringselt külla.Muuseumi külaskäigu organiseeris Ivi Rammul.

  • 7b klass käis 21.novembril Staabi- ja sidepataljoni lahtiste uste päeval. Nägime kaitseväe varustust, relvastust, majutust ja sidevahendeid. Kõike saime ka proovida. Lõpuks sõime sõdurisuppi. Oli tore päev!
  • Reedel, 23.11 oli Viimsi kooli 9f ja 9h klassidele külalistundi andmas Reimo Rivis. Külalistund toimus novembrikuu kui karjäärikuu raames, Tagasi kooli projekti kaudu. TLÜ loodusgeograafia dotsent Reimo Rivis kirjutab enda ja oma antud tunni kohta järgmist:                  Enamiku lapsepõlvejärgsest elust olen liikunud ja tegutsenud Tallinna Ülikooli ja tema eelkäiate ruumides. Magistriõpingutelõpus doktoriõpingute alguses hakkasin õpetama mitmeid loodusgeograafia ja geoteaduste metoodika kursuseid. Veelgi varem, magistriõpingute alguses, võtsid toonase Ökoloogia Instituudi teadlased mind enda juurde “õpipoisiks”. Teadlasena on minu peamised uurimisteemad seotud mere ja maismaa piirialadega, seal aset leidvate protsessidega ja nende dünaamikaga, seal levivate elupaikadega. Veel tegelen maastikuökoloogiliste ja geoteaduste didaktika teemadega.
    Üheksanda klassi tunnis mängisime kaarte. Mitte neid, millel peale kirjutatud risti kümme jne, vaid erinevaid maakarte. Püüdsime aru saada, et geoteaduste mõtte on selles, et aru saada meid ümbritseva maailma seaduspärasustest – miks mingid maastikuelemendid asuvad just seal, kus nad asuvad või miks mingid protsessid leiavad asetu just selles piirkonnas ja sellise ulatusega. Kõike seda tegime erinevaid ruumiandmeid (kaarte) uurides ja analüüsides. Eesti on piisavalt väike riik ja ta jagab lahkesti paljusid ruumiandmeid lihtsasti kättesaadaval viisil tasuta. Eesti Maa-ameti geoportaaliga võrreldavas tiheduses ja kvaliteedis ruumiandmeid (https://xgis.maaamet.ee/maps/XGisvõi https://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis) me naljalt mujalt maailmast ei leia. Lisatud on veel ajalooarhiivi kaardirakendusest (http://www.ra.ee/kaardid/) digiteeritud kujul vanim (1688) suuremõõtkavaline kaart Viimsi Lubjamäe ja kooli (asub all keskel) piirkonnast
  • KARJÄÄRIKUU raames esines 22.11. 9b ja 9f klassile RAGN SELLSI juhatuse esimees Rain Vääna, kes rääkis jäätmetest ja jäätmekäitlusest . Ühtlasi oli see loen sissejuhatuseks JÄÄTEMETEKKE vähendmaise nädalale

Lektor selgitas, mis on ringmajandus ja millised on  ringmajandust toetavad lahendused. Vaatasime huvitavaid filmikatkeid maailma „prügisaartest“ja tutvusime  töötingimustega ettevõtes

JÄÄTMETEKKE VÄHENDAMISE NÄDALÜleeuroopaline  jäätmetekke vähendamise nädalala eesmärk oli  tõsta inimeste  teadlikkust jäätmetekke vähendamise võimalustest  ja propageerida kordus- ja taaskasutuse valdkonnas. Jäätmete vähendamise nädal leidis aset novembri eelviimasel nädalal (18.-26. november). Käesoleva aasta on teemaks: „Korduskasuta – anna esemele uus elu“Koolis toimusid järgmised tegevused:

Kõik 8. klassid käisid vaatamas Sõpruse kinos filmi „Raisus“

Film “Raisus!” püüab muuta seda, kuidas inimesed toitu ostavad, valmistavad, minema viskavad ja söövad. Sellised tippkokad nagu Bourdain, Dan Barber, Mario Batali, Massimo Bottura ja Danny Bowien näitavad vaatajaile, kuidas nemad võtavad igast toiduainest viimase ning valmistavad sellest, mida tavaliselt peetakse ülejääkideks, uskumatuid roogasid ning kindlustavad nõnda toidusüsteemi. “Raisus!” paljastab selle, kui kuritegelik on toidu raiskamine ning kuidas see otseselt toetab kliimasoojenemist.

Film näitab, kuidas igaüks meist saab teha oma harjumustes tillukesi ja imeliselt maitsvaid muudatusi, mis aitavad lahendada üht 21. sajandi suurimaist probleemides

Pildil õpilased filmi ootuses

Koolis propageerime paberi eraldi sorteerimist üldisest prügist. Õpilasesindus kontrollis , kas klassides on paberi kogumiseks eraldi kastid ja vajadusel paigutas kogumiskastid klassides

  • KARJÄÄRIKUU raames esines 15.11.2018  9 f klassi õpilastele Martin Seil,kes valgustas turvatöötaja elukutse tagamaid . Ettekandest said õpilased teada, kes saab turvatöötajaks, millised on turvatöötaja õigused ja kohustused.
  • Karjäärikuu raames esines 7. novembril 9f ja 9 h klassi õpilastele Valmar Kass Ämari lennuväebaasist, kes rääkis lennundusalastest päästetöödest.

    20181107_152534

  • Neljapäeval, 11. oktoobril 2018 peatus  Viimsi Kooli juuresrändnäitus “Bioajastu puidust tulevik”, mida külastasid  geograafia- ja bioloogiatundide raames 9.a, b, c, e, f ja g klassi õpilased. Näitus kirjeldas  Eesti võimalikku tulevikku, mis tugineb keskkonnasõbralikul biomajandusel. Kui kasutame oma taastuvat ressurssi – metsa – targalt, on ühest planeedist meile ka tulevikus küllalt. Puit suudab asendada naftast valmivaid tooteid meie igapäevaelus, kosmeetikast kuni autodeni.  Näitusel sai näha , milliseid võimalusi pakub puit kui tulevikumaterjal looduskeskkonnale ja inimesele. Külastaja sai ise katsetada, kuidas üks või teine otsus mõjutab Maa kliimat, keskkonda ja ressursse: millised on globaalsed megatrendid, kuidas tarbida targalt jäätmeid tekitamata. Sai teada, milliseid tooteid on võimalik puidust toota ja kui väikestest puiduosadest, millised on tuleviku ametid, kuidas näeb Eesti mets välja läbi virtuaalprillide ja palju muud.
    Näitus on metsasektori ühine kingitus Eesti 100. sünnipäevaks. Bioajastu näituse algne idee pärineb meie põhjanaabritelt soomlastelt ja selle on kokku pannud Pilke teaduskeskus.
    Kõik huvilised on oodatud näitust külastama kell 15.00 – 18.00.
    Näituse video: https://www.youtube.com/watch?v=wrKSWNhPDGQ&feature=youtu.be